marți, 6 ianuarie 2015

Sufletul nu miroase. Oricât de stricat este.

“No reason to stay is a good reason to go.”

Oricât am dezbrăca sufletul de sentimente, el nu arată cât suferă. Scriem răni pe el pagină cu pagină, apoi le vindecăm. Oricâte amintiri am șterge parcă tot mai rămân altele și mereu altele. Se scriu singure. Da, e greu să rupi trecutul de prezent, foarte! Momentul ,,acela” nu e ușor pentru nici una dintre părți, dar nici să ne ascundem după vorbe fără acoperire nu merită.


De fapt ce căutăm noi? Căutăm partea noastră complementară, acel om care să manifeste latura noastră latentă. Un suflet-pereche, frumos și aproape perfect.
Nu ne place să ni se spună că am omorât iubirea cu mâinile noastre, însă uneori parcă moare singură.
 
Există un timp pentru iubire, un timp pentru despărțire și un timp pentru timp.
Atunci când doi oameni încep să mănânce la mese separate și să doarmă în paturi separate sau să viseze la idealuri separate, atunci e TIMPUL.  Indiferent că este pasională sau rațională, iubirea nu ocolește și nu iartă pe nimeni. Pentru că totul măsurăm în timp, iar la final contabilizăm acest timp.
Spuneam că există un timp pentru timp, atunci când timpul îți e prieten și te lasă să te privești în oglindă, fără prea multă grabă. Îmi place să cred că noi trecem prin timp, nu el prin noi. E adevărat, există timp pentru toate, numai că nu ne dăm seama când trece timpul acela sau când vine.

Oricât de mult doare (sufletește) să fii părăsit, trebuie să ai puterea să accepți. TREBUIE! Nu poți obliga un om să te iubească la infinit. Cred că oamenii care au iubit cu adevărat nu sunt capabili să facă rău nici măcar atunci când persoana lor cea mai draga i-a rănit.

Despărțiti, dar împreună? E o variantă convenabilă, însă suferința nu este amânată în felul acesta, doar aprofundată, apăsată, chinuitoare. Dar, în zilele noastre, normalitatea – tradusă prin decență, cumpătare, discreție și rațiune – a devenit atipică, și deci se acceptă toate formele de existență  și de conviețuire posibile.

Așadar, protejați-vă sufletele! Pansați-le și păziți-le de tot ce e rău, trist și de tot ce le consumă!
Cu drag,  din suflet, I.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu