luni, 26 ianuarie 2015

E prea mult condițional-optativ între noi ( toți )



Daca ai fi, dacă aș fi … .Și uite că suntem. Dar nu știm exact unde.  Plutim spre nicăieri, într-o luptă a aparențelor, a absurdului, a etichetelor.

Partea tristă este că un astfel de război aduce doar pierderi: te pierzi, mă pierd, ne pierdem.
Problema e că noi oamenii nu mai știm să iubim și ne mulțumim cu speranțe, idealuri și amăgiri. E trist să vezi un om cum se amăgește și e de un infinit de ori mai trist să te amăgești singur. 



Avem multe de învățat, dar nu e asta piedica. Tragedia vine din faptul că avem impresia că deja le știm pe toate (Și ce surpriză! Universul nu se rezumă la reducerile în Mall și la țoalele de firmă care se mulează pe bucata de carne perfectă în care te-ai transformat).

Mai nou schimbăm modestia cu mândria, naturalețea cu aparențele, spiritul cu ambiția. Am irosit prea mult timp și nu am învățat nimic din lecțiile sale. Cu câtă inconștiență irosim lucrurile frumoase și bune și cu câtă cruzime renunțăm la tot ce ne face bine! Niciodată nu o să avem o explicație logică pentru asta.

Nu facem ce trebuie pentru noi, nu vedem că ne plafonăm și că trebuie să facem pasul cel mare PENTRU BINELE NOSTRU. Depinde de fiecare ce înțelege prin "binele lui". 
Mult prea mult haos! Un haos încurajat de toată lumea și alimentat în permanență din toate părțile. Nu mai avem echilibru, rațiune, cumpăt, liniște, traiectorie. Și nici siguranță. Sau răbdare de exemplu. 


Ar fi fost frumos să nu uităm ce înseamnă să fim ființe … Sau poate că încă suntem. 

Vă doresc timp și liniște. Vă doresc să vă găsiți un răgaz numai pentru voi. Cu drag, I.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu