joi, 22 ianuarie 2015

Câte kilograme are sinceritatea?


 Prea puține, din păcate. Sigur că aproape nimeni nu a cântărit-o, însă trebuie să știți că sinceritatea vine din inimă. Și e rară. Ești sincer atunci când ești dezbrăcat de gânduri meschine și stai față în față cu ,,celălalt”. Îmi plac oamenii sinceri. Îmi plac oamenii care spun ce gândesc cu toată franchețea pe care o au la ei.  
Criteriul sincerității îl are întodeauna celălalt, nu tu. Tu știi de la început doza de adevăr pe care,  până la urmă o lași să plece din inima ta.
După părerea mea, sinceritatea este concordanța dintre – gânduri, cuvinte și fapte într-un timp relativ scurt, pentru că nu suntem supuși tot timpul adevărului. Uneori avem și alte ocupații. Oamenii sinceri sunt senini, te privesc cu drag și seninătate în ochi (deși mulți mincinoși au calitatea asta), sunt oameni vii și deschiși discuției, care au o continuitate în vorbe. Cât despre cei falși.... pot spune doar că au multe măști prin buzunare și că niciodată nu o să îi înțeleg. Dacă nu agreezi pe cineva, de ce să facă parte din viața ta? De ce să iți împarți timpul cu ei? De ce să amesteci adevărul cu minciuna? De ce să amăgești un alt suflet ?

Uneori se întâmplă să spui adevărul și nu fi crezut. Poate cel căruia i-l spui judecă prin prisma propriilor lui păcate. Sau poate e obișnuit cu minciuna și îi e greu să accepte adevărul spus cu toată sinceritatea. Acest fel de oameni nu pot nici să primească, nici să ofere adevărul, așa că aleg șă îl tulbure și să-l vopsească în gri. În mod normal, sinceritatea trebuie să îl îmbogățească pe celălalt, nu să îl sărăcească, nici să îl lovească. Iar cel lovit de adevăr, este rugat să găsească puterea să îl suporte, pentru că nu putem trăi în minciună.

Sinceritatea e demnă și denotă putere! Sinceritatea cere timp, multă energie și cântărește mult. Insă în final implinirea este durabilă. Minciuna are consecințe și mult prea multe minusuri. Sinceritatea apropie oamenii între ei.
În cinstea adevărului, în cinstea lucrurilor frumoase, vă doresc să fiți sinceri, pentru că sinceritatea te definește ca om. Cu drag, I.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu