vineri, 2 ianuarie 2015

Ce mai faci?

Ce mai faci? Știu,  probabil că o răspunzi cu ,,bine”, din obișnuință, sau din reflex. Mulți facem așa. Și eu fac așa, fără să mă gândesc dacă chiar sunt bine, sau dacă te interesează răspunsul meu.

Cel mai adesea, acest ,,ce mai faci?” e doar o poartă de intrare, pentru a apăsa butonul conversației cât mai repede, sau pentru că cel/cea care întreabă se grăbește să îți spună ce face.  E o întrebare personală, poate cea mai personală, așa că alege-ți-vă cu grijă și interes persoanele cărora le adresați întrebarea.
După părerea mea, acestă întrebare ar trebui să fie pentru cei al căror suflet ți-e drag, și de care îți pasă, măcar puțin. Întrebarea capătă valoare, atunci când răspunsul ei te mulțumește și pe tine.  
 În realitate, nimeni nu face ,,bine” și atât, pentru că fiecare dintre noi, avem o poveste de spus, dar parcă cu cât crește numărul celor care ne întreabă, cu atât se împuținează numărul celor care vor să asculte răspunsul.
Ai ceva pe suflet? Te gândești la cineva? Sper că ai început anul zâmbind, sper că ai liniște în suflet și nu numai acolo.
E un an nou, în care trebuie să întoarcem spatele răului, vorbelor grele și mai ales să ieșim cu fruntea sus din haosul în care suntem. Deși toată lumea are loc sub soare, uneori simțim că trebuie să stăm la umbră, să avem grijă de sufletul nostru. Întreabă-te mai ales pe TINE ,,ce faci?” și caută să faci bine. E echilibrul cel mai frumos de pe lume să poți spune din toată inima că ești cu adevărat bine.


Vă doresc să faceți ,,bine” și să primiți același ,,bine” înapoi. Cu drag, din suflet, I.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu