joi, 29 mai 2014

Tăcerea este strigătul cel mai puternic...


Ni se pare firesc faptul  că aproape toată lumea are ceva – adesea important -  de spus. Dar nu ni se pare la fel de firesc ca aproape toata lumea să tacă. 


Pentru unii tăcerea e un mod de a-și exprima disprețul, pentru alții o formă a ignoranței, o revoltă sau o formă de a cere ajutorul. Pentru mine, tăcerea înseamnă toate astea la un loc.
Și tăcerea e o formă de comunicare, recunoscută chiar și jurdic. Pentru că unoeri cuvintele sunt prea multe și din cauza lor nu mai înțelegem nimic, pentru că limbajul trupului, poate exprima mai bine ce avem de spus, pentru asta alegem -  tăcerea. Ba dimpotrivă, un surâs, o sprânceană ridicată, o expresie a chipului îşi recapătă puterea de a transmite ceea ce ştim cu toţii că nu transmite niciodată cuvântul. De aceea se spune că unoeri cuvintele sunt indezirabile.


De multe ori tăcem pentru noi, dar de mai multe ori tăcem pentru alții. Dintre toate calitățile pe care le poate deprinde cineva, se spune că cea a tăcerii este cea mai solicitantă și mai greu de deprins. În cazul acesta, tăcerea e un talent ascuns.

Silence is golden…

Unii înțeleg tăcerea, alții încă se mai întreabă… Uneori tăcerea vorbește în locul nostru, dar din păcate cu toții o percep diferit. Privirea vorbăreţului către cel tăcut este întotdeauna superioară…  

Tăcerea ne face ascultători mai buni dar devine o raritate în marea asta de oameni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu