sâmbătă, 19 iulie 2014

TRĂDARE să fie?

TRĂDARE să fie?
"Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători"
 Suntem un amestesc ciudat de stări şi lucruri. Trădăm plângând şi râdem trădând.

Ce este trădarea? Ei bine, PRIVILEGIUL celor apropiaţi. Sigur că trădarea aduce prejudicii. În primul rând celui care trădează. Trădarea trebuie asumată de om, la fel  şi alte metehne umane.
 

Poţi trăda pe cineva pe care l-ai asigurat de sprijinul tău veşnic.
Poţi să-ţi trădezi cel mai bun prieten. Sau persoana pe care o iubeşti.
Poţi să-ţi trădezi ţara.
Câte forme nu are trădarea? ...
Trădarea are un gust amar.

       

         Dacă te trădează o dată, e vina trădătorului. Dar dacă te trădează o dată şi bine? 

Cât ne schimbă pe noi o trădare? Eu spun ca destul de mult. În rău, deisgur. Rău pentru noi în primul rând.
Trăim într-o lume în care trădarea face parte din stilul actual şi modern de viaţă. Şi asta nu e doar observaţia mea banală.

        Cred că dincolo de trădare, NIMIC nu poate fi reclădit într-o relaţie. Orice fel de relaţie ar fi.

Oricum, trădătorii în accepţiunea mea sunt oameni fără principii, banali sau poate frustraţi, care după ce trădeză mai au şi nesimţirea să apeleze la falsele şi ridicolele scuze, cum că pentru binele nostru suprem ar fi făcut-o. 

Trădarea e ca o virgulă într-o relaţie - de prietenie, să spunem. O virgulă pe care tu decizi dacă să o transformi în punct şi să începi o nouă propozitie, sau să laşi cuvintele să alunece în continuare. Balanţa se tot apleacă, ba asupra virgulei, ba asupra punctului…
Tristețea este o stare de spirit normală în astfel de cazuri. Dar răzbunarea? Poate intra în discuţie? Cine trădează va fi trădat la rândul său. Tot de cineva... de încredere. Aşa că răzbunarea e o armă inutilă în cazul acesta. 
A avea încredere este până la urma o altă modalitate de a oferi iubire.  Suntem mai fericiți când alegem să oferim încredere. Riscul pe care suntem dispuși să ni-l asumăm de bună voie când oferim încredere, ne apropie mai mult de iubire și ne îndepărtează de nesiguranță. DAR  ne taie craca” cu totul în cazul trădării ulterioare.

Cel mai trist lucru despre trădare? Nu vine niciodată din partea duşmanilor!  So, do not trust nobody! Ever!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu