miercuri, 9 iulie 2014

BRAZILIA-GERMANIA

Ceea ce (poate) nu știați despre mine (unii) este că sunt microbistă! Acest meci impune un loc nu doar pe blogul meu sau în discuțiile tuturor, ci și în istoria fotbalului.

Deși am fost o permanentă fană a Braziliei, nu îmi aduc aminte ca Brazilia să aibă o națională atât de slabă, mai ales compartimentul de atac. L-au pierdut și pe Neymar, iar cu doi jucători precum Fred și Hulk (penibili în toate meciurile, nu înțeleg de ce antrenorul îi ține în brațe, oricând ar găsi doi mai buni pe plaja Copacabana) nu aveau cum să învingă o Germanie atât de…să spunem hotărâtă.

Cu siguranță scorul nu e o greșeală, fapt pentru care nemților le-a fost efectiv rușine să se bucure de victorie. Pe cealaltă parte, brazilienii o vor numi mereu ca "cea mai mare rușine" această înfrângere.

Stadionul Mineirão (Belo Horizonte) a găzduit meciul așa cum a putut mai bine, astfel încât în minutul 11 -  GOOOL Germania. Tomas Muller înscrie cu un șut plasat din marginea careului mic după o lovitură de colț. În următoarele minute – respectiv 23, 25 și 27 Germania continuă măcelul și înscrie prin Klose, Kroos și încă o dată Kroos. Minutul 30 vine cu un nou gol din partea Germaniei, gol înscris de Khedira.

După finalul primei reprize, mai multi jurnaliști brazilieni părasesc masa presei. Gestul, care pe mine m-a impersionat a fost cel al celor 60.000 de suporteri, care aplaudau naționala Germaniei. Poate că totuși nu trebuia să fie atât de crunți nemții.
În minutul 69 – DA, e 6-0. Nemtii nu se opresc parcă niciodată. Schurrle înscrie la o pasă primită în 7  m.
Minutul  79  - un alt GOOOL înscris de Schurrle 7-0. INCREDIBIL, sau altfel spus…speechless.

Totuși, după 7 goluri consecutive primite de brazilieni, OSCAR a reușit, în minutul 90, să marcheze golul de onoare pentru țara gazdă.
Putem spune în adevăratul sens al cuvântului că Brazilia a fost îngenunchiată. Rămâne de văzut cine câștigă totuși mondialele. :-) 











4 comentarii:

  1. Brazilia a fost spectatoare la fotbal in campionatu asta... Acum ca nu il mai au nici pe Neymar , apai se vede rezultatul. Degeaba ne tot ascundem dupa perdea , 90% din echipele de la mondiale au 1 juc sau 2 pe care se bazeaza si cand respectivul/respectivii lipsesc , ei bine... vedem rezultatul

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot sa afirm ca stiu multe fete microbiste. Era mai interesant sa scrii ce-ai simtit aseara : emotii , trairi tinand cont ca esti o fana permanenta a Braziliei .

    RăspundețiȘtergere
  3. Am înțeles. Am scris o prima impresie având in vedere ca am comentat imediat dupa mec, cand nici agențiile de presa nu aveau publicare comentarii.
    O sa vin cu completări. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Rămâne de văzut cine câștigă totuși mondialele. :-)"
    Sigur nu Olanda. :-)

    RăspundețiȘtergere