joi, 5 martie 2015

Vorbe - goale.

Pentru mine, un om de calitate este acel om pregătit să arunce toate măștile, toate caracterele prefabricate, să fie sincer în esență. Dar criteriul sincerității nu îl are oricine. Nu oricine este capabil de adevăr (ce cuvânt greu). 


Minciuna este primul pas spre demolarea încrederii. O demolare instantă, explozivă. Nu prea există motive sau păreri de rău pentru așa ceva, pentru că DISTRUGI cu bună-știință ceva bun, frumos și intact. Și nici nu are rost să ne mințim și pe noi cum că așa e mai bine...  . NU E!
Cei pe care îi mințim nu au privilegiul să fugă de neadevărul noastru, așa că mai bine să nu fugă nimeni dacă nu e nevoie. Și până la urmă pe noi ne furăm. Noi pierdem încrederi pe bandă rulantă. irecuperabile. Noi suntem cei care rămânem singuri, fără acele prietenii dragi.

Mințind, pui la îndoială TOT ce ai construit și anulezi încrederea câștigată prin fapte bune, timp și dăruire reciprocă. Mai cred că atunci când mințim ne descalificăm singuri.   
Prin alegerea noastră de a minți ajungem să complicăm lucrurile până la refuz. Pe urmă începem să ne devalorizăm și să ne depersonalizăm treptat. Nu pentru asta există un om în viața noastră să-l mințim și să-l trădăm cu vorbe și fapte.

Ceea ce spui, te definește. Ceea ce faci, te descrie în totalitate și mai devreme sau mai târziu totul se clarifică. 

Fii sincer în primul rând cu tine! Dacă pierzi startul, competiția e pierdută pe jumătate. Aleargă de lângă cei pe care ai de gând să îi minți. Lasă-le sufletul frumos, fără tine și vorbele tale goale. Nu răni pe nimeni! Nu păta încrederi solide și mai ales NU TE BAZA PE IERTAREA NIMĂNUI că s-ar putea să nu ai parte de ea. 
Un om evoluat, complex are tot ce e nevoie în el, și atunci, automat nu simte nevoia să mintă pe nimeni. Are.... caracter, putere, iubire, curaj, inteligență și alte mii de asemenea calități. 


Fii sincer cu tine, pentru că atunci ,,crești” mai mult decât după o vacanță de vară din copilărie. Fii sincer cu tine și când este cazul cu cei din jur, pentru că sinceritatea nu înseamnă să spui tot ce gândeși, ci să gândești tot ce spui.
Arată mai mult decât spui și spune atât cât ești capabil să demonstrezi.

Să auzim de bine! Cu drag, I.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu