sâmbătă, 7 martie 2015

De ce purtăm cămășile lui? Parfumuri – de toate felurile.


Cu toții știm filmele în care femeile ajung (să doarmă)  în cămășile lor. Ce simte o femeie când poartă cămașa ,,lui”? Ei bine, siguranță și o oarecare protecție.  Mai simte că e acolo, cu ea la fiecare pas.

Cămașa lor, purtată de noi este puterea seducției accentuată prin opoziția masculin-feminin.  Femeia în cămașa albă este mixul de serios, clasic și elegant, misterios și cumintePrezența feminină devine purtătoarea bagajului de stări din momentul respectiv.


Angelică și filiformă, lasă să aibă loc transferul emoțional și mai ales își menține senzualitatea și feminitatea chiar și în hainele lui.

Personal, întotdeauna am fost atrasă de parfumuri. Dacă mi-aș pierde simțul olfactiv mi-ar dispărea trei sferturi din plăceri. E un sentiment frumos amestecul de parfum cu trăirile, mixul și asocierile cu o persoană dragă. Alchimia mirosului reprezintă un punct de plecare în multe situații cu care avem de-a face și ne influențează emoțional.
Totuși, eu văd o mare diferență între miros și parfum. Mirosul îl văd ca pe o amprentă unică, iar parfumul ca pe o sumă de variații pe această temă. Întotdeauna asociem oamenii cu un miros, ne facem amintiri pe seama asta și zâmbim atunci când le retrăim. E frumos să percepi lumea prin miros.
Simțiți ... mirosul zilelor de soare, mirosul mării, mirosul scoarței de copac, mirosul aleilor pustii, mirosul începutului de primăvară, mirosul frumosului.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu